29 augustus 2018

Pheidole yeensis

Kolonie van Pheidole yeensis
Een kolonie van Pheidole yeensis heeft 1 koningin met daarbij een aantal werksters. Deze soort is zeer onregelmatig beschikbaar. Daarom word deze exclusief aangeboden via de nieuwsbrief. Wil je deze soort graag bestellen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en wacht op het moment dat ze daar worden aangeboden. Naast Pheidole yeensis krijg je in de nieuwsbrief ook leuke kortingen en andere exclusieve mieren soorten aangeboden.

Dikkopmieren van de soort Pheidole yeensis komen van oorsprong voor in Azië. Deze mieren zijn erg actief en reageren snel op aangeboden voedsel. Doordat een koningin veel eitjes legt kan een kolonie extreem snel groeien en is goede uitbraak preventie van groot belang. Ze maken prachtige soldaten die zo groot kunnen worden als de koningin. De soldaten dienen ter verdediging en als voedselopslag.

Kolonies van deze soort zijn polygyn en huisvesten dus één of meerdere koninginnen. De ontwikkeling van eitje tot mier duurt ongeveer 3 tot 8 weken, afhankelijk van de temperatuur en de grootte van de werkster of soldaat. Deze tropische soort doet het uitermate goed bij temperaturen van 24 °C tot 28 °C, met een luchtvochtigheid van rond de 50-80% in het nestgedeelte. Ze zijn het hele jaar door actief en zijn te voeren met een suikerbron (honing, schenkstroop, suikerwater), dode insecten zoals vliegen, krekels en muggen, en zelfs met kleine zaden zoals sesam- of maan-zaad.

Een volgroeide kolonie telt al snel duizenden werksters en de koningin kan wel 10 jaar oud worden.

Afmetingen
Koningin: 8-9 mm
Werksters: 2-4 mm
Soldaten: 7-8 mm
Mannetjes: 6 mm