3 januari 2019

About us

Wie ben ik?

Ik ben Tim Möhlmann, afgestudeerd bioloog en momenteel bezig met mijn promotie onderzoek bij Wageningen Universiteit. Als klein jongetje was ik al bezig met insecten. Dit is altijd zo gebleven en al sinds 1997 houd ik zelf mieren als huisdieren. Voor mijn hobby ben ik nog steeds elke dag bezig met het bestuderen van mieren. Deze hobby is in 2016 uitgegroeid tot de Mierenspecialist.

De visie

Het houden van mieren is leerzaam en leuk. Het hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Iedereen kan, en zou mieren moeten houden als huisdieren. Ik heb daarom een mierennest (formicarium) ontwikkeld waarin een kolonie minimaal 5 jaar goed kan leven door ze alleen iets van zoetigheid en af en toe een dood insect te geven. De vocht regulatie werkt vanzelf wat de kans op een succesvolle mieren kolonie enorm vergroot.

De missie

Het houden van mieren als huisdieren toegankelijk maken voor jong en oud. Iedere mierensoort heeft iets unieks. Om meer over deze bijzondere eigenschappen van de verschillende mieren te leren proberen wij ook zo veel mogelijk soorten mieren toegankelijk te maken voor de hobby.

Macro foto’s

Neurobioloog en entomoloog Jitte Groothuis is mierenfanaat en macrofotograaf. Hij verzorgde veel van de mierenfoto’s in onze winkel en documenteert ook regelmatig de excursies van de NEV Mierenwerkgroep. Meer voorbeelden van zijn werk zijn te vinden op Instagram.