18 mei 2016

Nesten

Een formicarium, mierenboerderij, of ant farm is de leefruimte waar je mieren in kan houden. Het juiste type ant farm kopen is belangrijk wanneer je mieren wilt gaan houden. Voor een goede ontwikkeling van je mieren kolonie is een formicarium of mierenboerderij nodig waarin de mieren onder de juiste omstandigheden kunnen ontwikkelen.

Gips formicarium / ant farm / mierenboerderij
Het gips formicarium is door ons speciaal ontwikkeld voor een goede en langdurige groei van de mierenkolonie. Extra vocht toevoegen aan dit formicarium is niet nodig, een kolonie kan hier minimaal 5 jaar in vooruit zonder extra vocht voorziening in het nest gedeelte. Het is geschikt voor startende kolonies van alle Nederlandse soorten. Het onderste gedeelte van het formicarium bestaat uit gips met daarin een nestvorm van gangetjes en verschillende kamers. Dit gedeelte staat door middel van een buisje in contact met het bovenste gedeelte, de buitenwereld. Hierin kan de kolonie gevoerd worden met onder andere sap, stroop, honing en verschillende insecten. Standaard is op de bovenste rand van het formicarium een anti-ontsnappingslaag aangebracht om ontsnapping van mieren te voorkomen. Daarnaast zit een deksel op de buitenwereld, zodat de mieren zeker in het formicarium blijven.

Dit gipsnest formicarium is geschikt voor één enkele koningin die een kolonie wil starten, tot kolonies met ongeveer 500 werksters (afhankelijk van de soort). Wanneer de kolonie groeit tot meer dan 500 mieren zal het nodig zijn het formicarium te vergroten. Dit kan door een buisje aan te sluiten naar een ander formicarium, of door een extra leefruimte toe te voegen. Voor meer informatie en de mogelijkheden voor een groter formicarium kan je contact met ons opnemen.

Hout formicarium / ant farm / mierenboerderij
Het hout formicarium is door ons speciaal ontwikkeld voor een goede en langdurige groei van mierenkolonies die weinig vocht nodig hebben. Het nest is daarom bijzonder geschikt om Crematogaster soorten in te houden. Maar ook wat grotere kolonies van Camponotus soorten zullen het goed doen in deze ant farm. Omdat deze mieren weinig vocht nodig hebben is het aanbieden in een buisje al voldoende. Dit kan eventueel op één van de aansluitingen van het nest.

Dit hout formicarium is geschikt voor grotere kolonies. Mocht je toch uitbreiding nodig hebben is dit makkelijk te doen via één van de twee aansluitpunten.

3D print formicarium / ant farm / mierenboerderij
Het 3D print formicarium is door ons speciaal ontwikkeld voor een goede en langdurige groei van diverse mierenkolonies. De 3D print techniek maakt het mogelijk om unieke ontwerpen te maken, en deze ant farm toch tegen een betaalbare prijs aan te bieden. Lees meer details over de 3D mierenboerderij wanneer je op de verschillende types klikt.

De 3D ant farm is geschikt voor grotere kolonies. Mocht je toch uitbreiding nodig hebben is dit makkelijk te doen via één van de drie aansluitpunten.