28 december 2018

De 3 beste soorten voor beginners

Op onze website worden tientallen verschillende soorten mieren aangeboden. Om de keuze wat makkelijker te maken geven we hieronder een overzicht van de 3 beste soorten voor beginners. Het houden van mieren is helemaal niet moeilijk. Toch zijn sommige soorten makkelijker dan andere soorten. Een succesvolle eerste kolonie maakt de hobby het leukste. Hieronder vind u onze aanbevelingen.


1. Zwarte wegmier (Lasius niger)

Zwarte wegmieren zijn met stipt de makkelijkste soort om te houden. Zelfs met weinig ervaring is het niet moeilijk een kolonie te zien groeien. Dit is dan ook de perfecte soort voor starters in de mieren hobby. Een kolonie houden gaat het best in het door ons speciaal ontwikkelde gipsnest formicarium. In dit nest is de nestruimte en de luchtvochtigheid optimaal. Jij hoeft de mieren dus alleen de juiste voeding te geven en te genieten van een prachtige kolonie.


2. Gele weidemieren (Lasius flavus)

Gele weidemieren zijn vergelijkbaar met de zwarte wegmieren, maar prachtig geel-oranje van kleur. Houd er rekening mee dat de ontwikkeling van de gele weidemieren iets langzamer gaat dan bij de zwarte wegmieren. Voor deze soort is dus meer geduld nodig. Maar je geduld word beloond met een prachtige kolonie van deze oer-Hollandse mieren. Ook voor deze soort raden we beginners aan te starten met een kolonie in combinatie met een gipsnest formicarium.


3. Zwarte zaadmieren (Tetramorium)

Zwarte zaadmieren zijn erg kleine miertjes. Deze mieren bouwen hun nesten graag tussen de stoeptegels. Je komt ze op straat dan ook regelmatig tegen. Doordat ze kleiner zijn dan de andere soorten, kan een kolonie van de zwarte zaadmieren snel groeien. Zoals de naam al aangeeft kan je deze mieren naast zoetigheid en insecten, ook heel goed voeren met kleine zaden. Ook bij deze soort is een gipsnest formicarium onmisbaar voor een goede ontwikkeling van de kolonie.