16 november 2016

Pheidole pallidulaPheidole pallidula of groothoofdmier zijn kleine, maar zeer agressieve miertjes. Ze verdedigen hun territorium fel en reageren zeer snel op aangeboden voedsel. Als de kolonie iets groter is, worden al snel soldaten gemaakt. Deze mieren hebben enorme koppen (vandaar de naam “groothoofdmier”) en worden ingezet om het nest te verdedigen tegen vijanden en om grotere prooien het nest in te slepen. Ze eten zowel zoetstof als dode insecten, wanneer eten ontdekt wordt zullen ze snel met een grote groep werksters en soldaten naar buiten stormen. Een kolonie is vaak monogyn, dit betekent dat er maar één koningin is in een nest. Bij warmere temperaturen legt de koningin veel eitjes. Een kolonie groothoofdmieren kan daardoor binnen enkele jaren uitgroeien tot wel 10.000 individuen. Deze kolonies zijn overigens nog steeds relatief goed te huisvesten, aangezien de miertjes zelf niet heel groot zijn. Let wel op! Doordat ze zo klein zijn, zijn het meesters in ontsnapping. Zorg dus dat ze altijd in een afgesloten nest zitten.

Deze mieren komen uit Zuid-Europa en hebben dan ook geen winterslaap nodig. Ze doen het vooral goed bij temperaturen rond de 22-28 graden, maar overleven ook bij temperaturen tot net boven het vriespunt.

Afmetingen
Koningin: 7-8 mm
Werksters: 2-4 mm
Soldaten: 5-6 mm


voorbeeld-mierenfoto_pheidole_pallidula_1voorbeeld-mierenfoto_pheidole_pallidula_2voorbeeld-mierenfoto_pheidole_pallidula_3


Kolonie Pheidole pallidula & gips-nest
Kolonies die we verkopen zijn zelf opgekweekt, de koningin is dus gegarandeerd bevrucht. Kolonie van Pheidole kunnen snel groeien tot enkele duizenden mieren. Het gips nest heeft een afmeting van 8,5 cm hoog, 11 cm lang en 8,5 cm breed. Dit nest is speciaal door ons ontwikkeld en zorgt voor een goede groei van de mierenkolonie.


Gipsnest_3Gipsnest_2Gipsnest_4


Een Pheidole pallidula mierenkolonie kopen? Dat kan! Mail direct naar mierenspecialist@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in.