6 april 2017

Camponotus piceusCamponotus piceus of glanzende zwarte houtmier is een zeldzame soort voor Europe. Ze komen vooral voor in Centraal-Europe en dan vaak in wat meer bergachtige gebieden. Een kolonie is monogyn en heeft dus maar één koningin in een nest. Het is de kleinste soort reuzenmier in Europe, maar heeft nog steeds een sterk polymorfisme in de werksters. Er zijn dus kleinere werksters vergelijkbaar met Lasius niger, maar ook grotere soldaten die bijna zo groot zijn als de koningin. Een kolonie zal maar ongeveer 100 tot 200 werksters groot worden, en blijft daarmee stabiel. Een hele aantrekkelijke soort die niet veel ruimte in neemt. Deze mieren kunnen prima bij kamertemperatuur gehouden worden, en overleven zelfs bij temperaturen tot -8 °C.

Afmetingen
Koningin: 7-9 mm
Werksters: 4-7 mmKolonie Camponotus piceus & gips-nest
Een kolonie bestaat uit een koningin met broed en enkele werksters. Ze zijn allemaal door ons zelf opgekweekt en dus gegarandeerd bevrucht. Het gips nest heeft een afmeting van 8,5 cm hoog, 11 cm lang en 8,5 cm breed. Dit nest is speciaal door ons ontwikkeld en zorgt voor een goede en langdurige groei van de mierenkolonie.


Gipsnest_4Gipsnest_2Gipsnest_3


Een kolonie Camponotus piceus kopen? Dat kan! Mail direct naar mierenspecialist@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in.