3 september 2016

TetramoriumTetramorium of zaadmieren zijn kleine agressieve miertjes. Ze verdedigen hun territorium fel en zijn op straat regelmatig te zien in grote veldslagen waarbij twee kolonies elkaar te lijf gaan. De  mieren reageren zeer snel op aangeboden voedsel, en zijn daarbij niet kieskeurig. Ze eten zowel zoetstof, dode insecten, en zoals de naam al doet vermoeden ook zaden van planten. Een kolonie is vaak monogyn, dit betekend dat er maar één koningin is in een nest. Bij warmere temperaturen legt de koningin veel eitjes. Een kolonie zaadmieren kan daardoor binnen enkele jaren uitgroeien tot wel 10.000 individuen. Deze kolonies zijn overigens nog steeds relatief goed te huisvesten, aangezien de miertjes zelf niet heel groot zijn.


Tetramorium koninginTetramorium werksters met broed


Kolonie Tetramorium & gips-nest
Kolonies die we verkopen zijn zelf opgekweekt, de koningin is dus gegarandeerd bevrucht. Kolonie van Tetramorium kunnen snel groeien tot enkele duizenden mieren. Het gips nest heeft een afmeting van 8,5 cm hoog, 11 cm lang en 8,5 cm breed. Dit nest is speciaal door ons ontwikkeld en zorgt voor een goede en langdurige groei van de mierenkolonie.

Gipsnest_3Gipsnest_2Gipsnest_4


Een Tetramorium mierenkolonie kopen? Dat kan! Mail direct naar mierenspecialist@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in.