16 januari 2016

Lasius flavusLasius flavus of gele weidemier komt in Nederland veel voor in grasland of heide gebieden. Een kolonie is monogyn (één koningin in een nest), maar soms ook polygyn (meerdere koninginnen in een nest). De ontwikkeling van eitje tot mier duur bij de gele weidemier ongeveer 6 tot 8 weken, afhankelijk van de temperatuur. Van eitje tot larve duur 10 tot 12 dagen, larve tot pop ongeveer 10 tot 14 dagen en tot er een werkster uit de pop komt duurt nog eens 10 tot 24 dagen. Een koningin kan 15 jaar oud worden.Werksters leven niet veel langer dan 2 jaar. De koningin legt steeds weer nieuwe eitjes, waar nieuwe mieren uit komen. Binnen een paar jaar zal een kolonie hierdoor uitgroeien tot enkele duizenden individuen! Uiteindelijk kunnen kolonies van Lasius flavus aantallen bereiken van wel 40.000 mieren.

Afmetingen
Koningin: 8-9 mm
Werksters: 3-4 mm


Voorbeeld mierenfoto_Lasius flavus1


Kolonie Lasius niger in buisje
Een kolonie Lasius flavus leveren we met 1 koningin en 5 tot 15 werksters. Daarnaast zijn er ook altijd nog larven en eventueel eitjes en cocons aanwezig. Deze kolonies zijn afkomstig van koninginnen die in de zomer zijn gevangen. Ze zijn dus pas een paar maanden tot maximaal 1 jaar oud.

Kolonie Lasius flavus & gips-nest
Kleine kolonies (tot 20 werksters) die we verkopen in combinatie met een gips nest zijn maximaal 1 jaar oud. De grotere kolonies boven de 50 werksters zijn al 1 jaar oud en kunnen in het komende jaar flink groeien naar enkele honderden tot duizenden mieren. Het gips nest heeft een afmeting van 8,5 cm hoog, 11 cm lang en 8,5 cm breed. Dit nest is speciaal door ons ontwikkeld en zorgt voor een goede en langdurige groei van de mierenkolonie.


Gipsnest_4Gipsnest_2Gipsnest_3


Eén van bovenstaande Lasius flavus mieren kolonies kopen? Dat kan! Mail direct naar mierenspecialist@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in.