3 juni 2018

Diacamma rugosumNaast deze bijzondere kolonie structuur hebben Diacamma rugosum mieren nog meer leuke eigenschappen. Het zijn relatief grote mieren, die erg goed individueel kunnen jagen. Bij grotere prooien word ook samengewerkt. Ze zijn zeer actief buiten het nest, en staan bekend om het tandem-lopen, waarbij mieren elkaar volgen naar een voedselbron of nieuwe nestplaats.

Ze hebben behoefte aan veel voedsel, en vooral een eiwitten om het broed te kunnen voeren. Maar ook zoetigheid als energiebron voor de werksters. Werksters verlammen insecten met gif uit hun angel. Bij mensen kan een steek van deze mieren als pijnlijk ervaren worden, dit wil je dus liever voorkomen.

Kolonies zijn monogyn en huisvesten dus maar één koningin. De ontwikkeling van eitje tot mier duurt ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van de temperatuur. Deze tropische soort doet het uitermate goed bij temperaturen van 22 °C tot 30 °C, met een luchtvochtigheid van rond de 60-80% in het nestgedeelte.

Een kolonie word niet veel groter dan ongeveer 300-500 werksters. Een kolonie van Diacamma rugosum van deze omvang heb je je handen vol aan. Ze eten namelijk ongelofelijk veel insecten.

Afmetingen
Koningin (Gamergate): 10-12 mm
Werksters: 10-12 mm
Mannetjes: oranje tot rood gekleurdKolonie van Diacamma rugosum
Een kolonie van Diacamma rugosum heeft 1 gamergate koningin en enkele werksters. Ze worden in meestal alleen aangeboden in een buisje. Deze soort is zeer onregelmatig beschikbaar. Daarom word deze exclusief aangeboden via de nieuwsbrief. Wil je deze soort graag bestellen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en wacht op het moment dat ze daar worden aangeboden. Naast Diacamma rugosum krijg je ook leuke kortingen en andere exclusieve mieren soorten aangeboden.