15 april 2018

Crematogaster scuttelarisCrematogaster scutellaris of schorpioenmier zijn kleine, maar zeer agressieve miertjes. Ze verdedigen hun territorium fel en reageren zeer snel op aangeboden voedsel. Bij bedreiging zullen werksters hun puntige achterlijf omhoog zetten, waardoor ze (een beetje) op een schorpioen lijken, vandaar ook de naam schorpioenmier. Wanneer de kolonie groter word en de afstanden naar voedsel groter zijn, maken ze duidelijke mierensporen die nestgenoten naar het voedsel brengen. Ze eten zowel zoetstof als dode insecten, wanneer eten ontdekt wordt zullen ze snel met een grote groep werksters op het voedsel afkomen. De werksters verdrinken wel snel in te grote druppels voeding. Bied honing, stroop, of suikerwater daarom aan in kleine hoeveelheden of in een watje zodat de mieren niet verdrinken. Een kolonie is monogyn, dit betekent dat er maar één koningin is in een nest. Bij warmere temperaturen legt de koningin veel eitjes en kan hierdoor binnen enkele jaren uitgroeien tot duizenden individuen.

Deze prachtige mieren komen uit Zuid-Europa en hebben dan ook geen winterslaap nodig. Ze doen het vooral goed bij temperaturen rond de 22-28 graden, maar overleven ook bij temperaturen tot net boven het vriespunt.

Afmetingen
Koningin: 7-9 mm
Werksters: 3-4 mm
Soldaten: niet aanwezigKolonie Crematogaster scutellaris & gips-nest
Kolonies die we verkopen zijn zelf opgekweekt, de koningin is dus gegarandeerd bevrucht. Kolonie van Crematogaster kunnen snel groeien tot enkele duizenden mieren. Het gips nest heeft een afmeting van 8,5 cm hoog, 11 cm lang en 8,5 cm breed. Dit nest is speciaal door ons ontwikkeld en zorgt voor een goede groei van de mierenkolonie.


Gipsnest_3Gipsnest_2Gipsnest_4


Een Crematogaster scutellaris mierenkolonie kopen? Dat kan! Mail direct naar mierenspecialist@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in.