29 augustus 2018

Camponotus nicobarensisMieren van Camponotus nicobarensis komen van nature voor in Azië. Het is een middel grote reuzenmier die erg makkelijk te houden is. Ze zien er met hun rood-oranje kleuring prachtig uit en zijn zeer actief.

Kolonies van deze soort zijn monogyn en huisvesten dus maar één koningin. De ontwikkeling van eitje tot mier duurt ongeveer 4 tot 6 weken, afhankelijk van de temperatuur. Deze tropische soort doet het uitermate goed bij temperaturen van 22 °C tot 28 °C, met een luchtvochtigheid van rond de 50-70% in het nestgedeelte. Ze zijn het hele jaar door actief en zijn te voeren met een suikerbron (honing, schenkstroop, suikerwater) en dode insecten zoals vliegen, krekels en muggen.

Een kolonie volgroeide kolonie telt een paar 1000 werksters. Omdat een kolonie zeer snel kan groeien is dit aantal binnen enkele jaren al te bereiken. De koningin kan wel 25 jaar oud worden en staat dus garant voor vele jaren plezier van de mieren hobby.

Afmetingen
Koningin: 15-16 mm
Werksters: 6-12 mm
Mannetjes: 10 mm, zwart gekleurdKolonie van Camponotus nicobarensis
Een kolonie van Camponotus nicobarensis heeft 1 koningin en enkele werksters. Deze soort is zeer onregelmatig beschikbaar. Daarom word deze exclusief aangeboden via de nieuwsbrief. Wil je deze soort graag bestellen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en wacht op het moment dat ze daar worden aangeboden. Naast Camponotus nicobarensis krijg je in de nieuwsbrief ook leuke kortingen en andere exclusieve mieren soorten aangeboden.