6 maart 2017

Camponotus ligniperdaCamponotus ligniperda of gewone reuzenmieren zijn de grootste mieren van Europa. In de natuur kunnen ze vaak gevonden worden dood hout of onder stenen. Ze eten zowel dierlijke eiwitten als suikerbronnen. Kolonies zijn monogyn en huisvesten dus maar één koningin. De ontwikkeling van eitje tot mier duurt ongeveer 8 tot 10 weken, afhankelijk van de temperatuur. Van eitje tot larve duurt 10 tot 16 dagen, larve tot pop ongeveer 10 tot 14 dagen en tot er een werkster uit de pop komt duurt nog eens 10 tot 24 dagen. Het is een Centraal-Europese soort die het prima doet bij temperaturen van 18 °C tot 25 °C.

In eerste instantie ontwikkeld de kolonie traag, maar als deze eenmaal op gang is kan het uitgroeien tot een kolonie van wel 10.000 werksters en soldaten. De koningin kan wel 15-18 jaar oud worden. Een prachtige zeer imposante soort om te houden.

Afmetingen
Koningin: 16-18 mm
Werksters: 6-14 mmKolonie van Camponotus ligniperda
Een kolonie van de reuzenmier heeft 1 koningin met enkele werksters. Op dit moment alleen beschikbaar in een buisje.


Een Camponotus ligniperda mierenkolonie kopen? Dat kan! Mail direct naar mierenspecialist@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in.