6 april 2017

Aphaenogaster dulcineaeAphaenogaster dulcineae komen uit Zuid-Europa. Ze kunnen prima bij kamertemperatuur gehouden worden, maar bij iets hogere temperaturen van ongeveer 20-24°C zullen ze het beter doen. Een kolonie is monogyn en heeft dus maar één koningin per kolonie. De ontwikkeling van eitje tot mier duur bij deze mieren ongeveer 6 tot 8 weken, afhankelijk van de temperatuur. Van eitje tot larve duur 10 tot 12 dagen, larve tot pop ongeveer 10 tot 14 dagen en tot er een werkster uit de pop komt duurt nog eens 10 tot 24 dagen. Een kolonie van Aphaenogaster dulcineae blijft relatief klein met maximaal ongeveer 1000 werksters. Ze stellen hoge eisen aan de vochtigheid van het nest, maar zijn perfect te houden in het door ons ontwikkelde gipsnest formicarium.

Afmetingen
Koningin: 6 mm
Werksters: 3-4 mmKolonie Aphaenogaster dulcineae & gips-nest
Een kolonie bestaat uit een koningin met broed en enkele werksters. Ze zijn allemaal vanaf koningin opgekweekt en dus gegarandeerd bevruchte koninginnen. Het gips nest heeft een afmeting van 8,5 cm hoog, 11 cm lang en 8,5 cm breed. Dit nest is speciaal door ons ontwikkeld en zorgt voor een goede en langdurige groei van de mierenkolonie.


Gipsnest_4Gipsnest_2Gipsnest_3


Een kolonie van Aphaenogaster dulcineae mieren kopen? Dat kan! Mail direct naar mierenspecialist@gmail.com of vul onderstaand contactformulier in.